Hvad er ÅU?

Alternativets Unge er et ungdomsparti med særligt fokus på seriøs bæredygtig omstilling, en ny politisk kultur og fællesskabets og den enkeltes entreprenante skaberkraft. Et ungdomsparti, der har modet til at forestille sig en radikal anderledes fremtid. (læs mere om det i vores manifest)

Alternativets Unge har tre hovedformål:

  • At styrke unges demokratiske stemme både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.
  • At flere unge tager del i og ansvar for en seriøs bæredygtig omstilling.
  • At Alternativet som bevægelse og politisk platform bliver et samlingspunkt for alle generationer.

Her er alle velkomne!

I Alternativets Unge har vi hverken landegrænser eller aldersgrænser. Det betyder, at du – uanset om du er 10 eller 110 år, eller om du er fra Danmark eller Nepal – kan være med til at skabe en forskel både lokalt og globalt sammen med Alternativets Unge!

Vi ønsker at Alternativets Unge skal være et samlingsted for alle unge ligegyldigt deres interesse. For os er det lige fedt om du er med pga din politiske interesse eller din lyst til at være aktivisk, kreativ og idéskabende. Alternativets Unge er nemlig mere end blot et ungdomsparti, vi er lige så meget en del af den bevægelse som Alternativet har startet. Derfor vil du i Alternativets Unge opleve at politik ikke er det eneste der er i fokus, og fællesskabet om den aktiviske ånd er ligeså stor. Politik er for os nemlig en del mere end antallet af politiske udspil, det handler i lige så høj grad om samtalen. 

Vi er overalt!

Alternativets Unge blev stiftet i 2016, og vi arbejder stadig meget på at blive en større og stærkere forening. Man kan dog allerede finde os rigtig mange steder i landet! Hvis du ønsker at være en del af bevægelsen, men ikke kan finde din afdeling, så smid en mail til unge@alternativet.dk, så vil vi meget gerne hjælpe dig med at komme i kontakt med din respektive lokal- eller storkredsafdeling eller hjælpe dig med at starte noget nyt!